A-Ö om twilight-sagan.

A dressen till Robert, som spelar Edward, är: Robert Pattinson, c/o Endeavor Agency Stephanie Ritz, 9601 Wilshire Blvd. Floor 3, Beverly Hills, CA 90210, USA.

B ella. Så kallas tjejen det handlar mest om. Hennes fullständiga namn är Isabella Marie Swan.

C hatta med andra fans på twilightsweden.se/chatt.

D agsljus är dödligt för många vampyrer. Men inte för dem i Twilight.

E dward Cullen är vampyrkillen som Bella blir kär i. Han föddes som Edward Anthony Masen år 1901. 1918 blev han vampyr. Hans kropp är 17 år för evigt...

F orks, staden där allt utspelar sig, finns faktiskt på riktigt. Det är en av USA:s regnigaste platser.

G il Birmingham spelar den rullstolsburna indianhövdingen Billy Black.

H ale är efternamnet på vampyrerna Rosalie och Jasper.

I caught myself med Paramore är en av låtarna på soundtracket till första filmen. Men på New Moon-skivan har gruppen ingen låt med.

J a! De sista två böckerna blir också filmer.

K risten Stewart spelar huvudrollen Bella.

L judet av ditt hjärta. Så heter tredje boken på svenska. Originaltiteln Eclipse betyder solförmörkelse.

M idnight Sun är berättelsen sedd genom Edwards ögon. Författaren Stephenie Meyer har skrivit en bra bit på den. Men ingen vet när boken ska ges ut.

N är jag hör din röst är andra boken. På engelska heter den New Moon (nymåne).

O m jag kunde drömma är första boken - succén som startade allt. Den heter Twilight (skymning) på engelska.

P ossibility. Så heter svenska Lykke Lis låt på soundtracket till New Moon.

Q uil Ateara III är inte med så mycket i första filmen. I New Moon syns han mer.

R obert Pattinson har blivit världsberömd som Edward. Tidigare har Robert varit med i två Harry Potter-filmer.

S å länge vi båda andas är fjärde boken. Den heter Breaking Dawn på engelska. Det betyder ungefär gryningen börjar.

T ankeläsning är en av Edwards förmågor.

U nder inspelningarna sägs Robert och Kristen ha blivit kära på riktigt. Ryktet vägrar att dö, så kanske ligger det någonting i det...

V ictoria spelas av Rachelle Lefevre i de två första filmerna. Men i tredje filmen kommer Bryce Dallas Howard att spela rollen.

W ashington är delstaten som Forks ligger i.

X enofobi betyder främlingshat. Det har Edward fått uppleva under sitt lååånga liv.

Y ngre vampyrer har i Twilight-serien svårt att hantera sin blodtörst.

Z areM xelA. Så heter skådisen som spelar Paul. Baklänges.

Å ldersgränsen för New Moon sätts nu i dagarna. Twilight fick 15-årsgräns, något som många fans blev sura över.

Ä ldre vampyrer har ofta coolare förmågor än yngre, som att kunna se in i framtiden.

Ö verallt där Twilight gick upp på bio gjorde den succé. Kommer New Moon att bli lika populär?

Hope for haiti.

”Twilight”-stjärnan Robert Pattinson har slutit upp till tv-galan ”Hope for Haiti” på fredag.

Nu står det även klart att svenska MTV kommer att visa den stjärnspäckade galan.

Robert Pattinson ska delta i galan via länk från London. Även Jay-Z och Bono befinner sig i London och kommer att uppträda där.

Galan arrangeras av George Clooney, som är programledare i Los Angeles. Han får hjälp av CNN-reportern Anderson Cooper från Haiti och Wyclef Jean från New York.

Några av de stjärnor som ska vara med och presentera eller svara i telefonväxeln är Brad Pitt, Zac Efron, Sandra Bullock, Renee Zellweger, Colin Farrell och Courteney Cox. Taylor Swift, Christina Aguilera, Shakira, Alicia Keys, Justin Timberlake och Bruce Springsteen ska uppträda


Robert Pattinson

GQ har listat top 25 Most Stylish Men i världen 2010 och gissa vem som kommer med på listan?Gissade ni Robert Pattinson gissade ni alldeles rätt: “Ett par jeans, en T-Shirt och en oknäppt vanlig skjorta…. Det är allt. Han klär sig för sin ålder (23); han klär sog till hans födel; han klär sig så att du struntar i att bry dig om vad han har på sig. Så säger GQ.De pratar också om hans hår: “Unga Robert har nog det bästa håret sedan James Dean, och han låter det tala för sig själv. Så långt vi vet så drar han bara fingrarna genom håret var femte minut.”


Breaking down

                                                               Sen sissta boken...
"Var inte rädd", mumlade jag. "Vi hör ihop".
Jag överväldigades plötsligt av sanningen i mina egna ord. Det här ögonblicket var så perfekt, så rätt. Det fanns inga tvivel. Han lade armarna om mig och höll mig och höll mig intill sig... Det kändes som om varenda nervtråd i min kropp sprakade och glödde. "För alltid", instämde han.

Breaking down är det sissta och bästa boken. Jag har läst den många gånger och jag får inte noog av den...

Där är fyra böcker i Twilightsagan: Twilight,New Moon,Eclipse och Breaking Dawn. Men Ashley Greene gav RT stora indikationer på att det kan bli fem filmer. "Vi har spelat färidgt Eclipse och man skulle kunna anta att ifall New Moon går lika bra som Twilight,så kommer vi börja filma Breaking Dawn nästa år" säger hon.

"Den enda saken är,Breaking Dawn är en väldigt stor bok,så det skulle bli en väldigt lång film. Vi tror att dom kanske bestämmer att dela den i två delar,som dom gjorde med Harry Potter. Hur som helst,så måste vi snart börja spela in,för till skillnad från Harry Potter,så åldras inte vampyrer! Så vi måste se likadana ut!"

Ja det var väl kul att höra! Att casten tror det blir en Breaking Dawn. Jag ser fram emot ett officiellt besked av Summit dock.


Eclipse

                                                            Så kommer vi till eclipse.

Edwards mjuka röst hördes bakom mig. Jag vände mig om och såg honom jogga uppför trappan, med vindrufsigt hår efter att ha sprungit. Han omfamnade mig genast, precis som på parkeringsplatsen, och kysste mig igen.

Kyssen skrämde mig. Den var för laddad och hans läppar pressades alltför hårt och desperat mot mina – som om han var rädd att vår tid höll på att rinna ut.

Det står det på baksidan av eclipse... När man ska börja läsa eclipse tycker man att det är lite jobbigt och att det inte kommer finnas så mycket mer för Stephanie Meyler att skriva om den att det bara handlar om triangeldramat... Men så är det inte så fort man börjat läsa den är man helt fasst i den... JAG FÖRSTÅR INTE HUR HON LYCKAS göra alla böcker sååååå bra!!!
4 rooliga saker att veta om eclipse...

1)Den nya postern för Eclipse hintar om en mörkare ton med inkommande stormiga moln. Med 30 days of night regissören David Slade som ledare,är det ingen överraskning. "Alla filmer är olika för vi jobbar med olika regissörer för dom alla, vilket jag älskar" berättar Taylor Lautner för RT."David Slade är perfekt för den tredje filmen för den är mörkare. Eclipse var min favoritbok" berättar Ashley Greene som spelar vampyren Alice. Hon berättar också att Slade inte bara är prinsen av mörker. "David är faktiskt hysterisk" skrattar hon. "Han har ett sjukt sinne för humor,ibland vet du inte om han skojar eller inte. Eclipse kommer bli fantastisk för han har gjort den mycker mer vågad och mer dramatisk. Den kommer se väldigt cool ut".

2)"Eclipse är inte så intim som Twilight eller New Moon" förklarar Robert Pattinson för oss. "Vi är i krig så jag får agera mer med fler karaktärer och inte bara Kristen. Du får också veta mer om medlemmarna i Cullen familjen. Det känns bara större." Men var inte rädda-twihards, det är inte att säga att kärlekshistorian helt är bortputtad. "New Moon byggde en kärlekstriangel med Bella, Edward och Jacob" säger Lautner. "Så vi utvecklade det med i Eclipse. Det är en svår sitaution för dom alla för Bella dras mellan två killar. Jacob kan inte få tjejen som han älskar och sen är där Edward,med alla hans problem

3) "Vi har alla lockats av vampyrfamiljen" säger Nikki Reed som spelar vampyren Rosalie. "Men varulvsgrabbarna är på en helt annan level. Dom kommer in med en ungdomlig,lekfull och behaglig värme. Det är väldigt sexigt".

Och Pattinson erkänner hans avund för Taylor Lautners nya fysik som kommer händigt till i rollen. "I Eclipse har jag och Taylor många scener tillsammans där vi behöver vara avundsjuka och tycka synd om varandra" säger han. "Så det hjälper att jag faktiskt känner mig sämre när jag ser hans kropp,speciellt när han är yngre än mig.Han fyller varje kriteri av vad en tonårstjej vill ha,fysiskt,i en kille. Jag kände att jag behövde överbevisa mig själv över honom".

3) "Vi har alla lockats av vampyrfamiljen" säger Nikki Reed som spelar vampyren Rosalie. "Men varulvsgrabbarna är på en helt annan level. Dom kommer in med en ungdomlig,lekfull och behaglig värme. Det är väldigt sexigt".

Och Pattinson erkänner hans avund för Taylor Lautners nya fysik som kommer händigt till i rollen. "I Eclipse har jag och Taylor många scener tillsammans där vi behöver vara avundsjuka och tycka synd om varandra" säger han. "Så det hjälper att jag faktiskt känner mig sämre när jag ser hans kropp,speciellt när han är yngre än mig.Han fyller varje kriteri av vad en tonårstjej vill ha,fysiskt,i en kille. Jag kände att jag behövde överbevisa mig själv över honom".

4) "Att filma Eclipse förändrade faktiskt mitt liv" säger Nikki Reed om den hårda träningen som casten gick igenom. "Jag har aldrig varit så tränad, detta är första gången i mitt liv som jag faktiskt har bicepts. Det är bisarrt att jämföra med hur vi alla såg ut i första filmen. Hela casten har kommit till set för Eclipse och sett super biffiga ut".

Nya castmedlemmen Bryce Dallas Howard försökte skämta med crewen under ett av stunten men hon räknade inte med Pattinsons sätt att skämmas för sig själv. "Vi hade en fightscen är Bryce skulle ta mitt hår" skrattar han. "Så hon tog tog en bit av min stunddoubles peruk och skulle låtsas att hon dragit det från mitt huvud. Hon sa åt mig att skrika och springa av set,men det var så pinsamt. Hon hade den här stora klumpen hår i hennes händer och det var verkligen overkligt". 

Medan de andra i casten hade kul med stunts får vi skänka Taylor Lautner en takne. "Eclipse är mycket mer fysisk för min karaktär,varje gång jag har action,är jag en varg och då görs allt med CGI,så det är synd".

4) "Att filma Eclipse förändrade faktiskt mitt liv" säger Nikki Reed om den hårda träningen som casten gick igenom. "Jag har aldrig varit så tränad, detta är första gången i mitt liv som jag faktiskt har bicepts. Det är bisarrt att jämföra med hur vi alla såg ut i första filmen. Hela casten har kommit till set för Eclipse och sett super biffiga ut".

Nya castmedlemmen Bryce Dallas Howard försökte skämta med crewen under ett av stunten men hon räknade inte med Pattinsons sätt att skämmas för sig själv. "Vi hade en fightscen är Bryce skulle ta mitt hår" skrattar han. "Så hon tog tog en bit av min stunddoubles peruk och skulle låtsas att hon dragit det från mitt huvud. Hon sa åt mig att skrika och springa av set,men det var så pinsamt. Hon hade den här stora klumpen hår i hennes händer och det var verkligen overkligt". 

Medan de andra i casten hade kul med stunts får vi skänka Taylor Lautner en takne. "Eclipse är mycket mer fysisk för min karaktär,varje gång jag har action,är jag en varg och då görs allt med CGI,så det är synd".


New moon

                                    Aa nu när jag börjat med twiligt så forstätter jag vell med New moon.
Jag stack in fingret under kanten på papperet och ryckte det under tejpen. "Shit" Jag mumlade när tidningen rivde mitt finger. En enda droppe blod sipprade ur den lilla skära. Det gick väldigt fort då. "Nej!" Edward röt ... Yr och förvirrad, tittade jag upp från den ljusa röda blodet pulserande ur min arm - och in i feberheta ögon sex plötsligt glupande vampyrer. För Bella Swan, det är något viktigare än livet självt: Edward Cullen. Men att vara kär i en vampyr är farligare än Bella någonsin kunnat ana. Edward har redan räddat Bella ur klorna på en ondskefull vampyr men nu sin djärvhet relation hotar allt som är nära och kära till dem, de kan förverkliga sina bekymmer kanske bara är början ...

Aa mina dåliga resentioner... New moon är bätre än twilight och filmen är värkligen värt bio-pengarna (mycket mer) fast om ni sett filmen är det ändå värt att läsa boken för det är som twilight mycket bätre...
 

Twilight

                                                Om ni inte läst twilight så kommer lite "fakta" här".
När 17-åriga Isabella Swan flyttar till Forks, Washington för att bo med sin far, förväntar honsig att hennes nya liv kommer att vara lika tråkig som staden.
Men trots sitt tråkiga sätt och låga förväntningar, finner hon att hennes nya klasskamrater. Bella dras till familjen Cullen, deras bleka hy och omotståndliga utsende. Men inte, tycks det, Cullen familjen. Dessa fem antagna bröder och systrar föredrar givetvis egne regler men kommer att göra några undantag för Bella. Bella är övertygad om att Edward Cullen hatar henne, men hon känner en konstig dragning till honom, trots att hans fientlighet får henne att känna sig nästan fysiskt sjuk. Han tycks fast besluten att driva bort henne - tills det är, han räddar hennes liv från en okontrollerad bil. Bella kommer snart att upptäcka att det finns ett mycket gott skäl för Edvards kyla. Han och hans familj är vampyrer? och han vet hur farligt det är för andra att komma för nära.

Haha den där resentionen var inte såå bra men twilight är en av dom bästa böckerna jag läst (bortsätt fårn new moon, eclipse och breaking down) den är jätte beroendeframkallande och inte det minsta ovärklig som den låter. Dom andra böckerna är bätre men bara för att ni sätt filmen skippa inte att läsa boken. Jag såg filmen först och tyckte det var onödigt att läsa boken men min kompis jag skulle låna den av sa att jag bara fick låna första först och tillslut gjorde jag det och de var värkligen värt det.



Stephenie Meyer

Stephenie Meyer föddes i Hartford , Connecticut, och växte upp i Phoenix, Arizona. Hon var den näst äldsta av sex barn, tre döttrar och tre söner. Meyer studerade vid Brigham Young University i Provo, Utah. Hon träffade sin man Christian när hon bodde i Arizona och gifte sig med honom 1994. Dom tre söner som heter Gabe, Seth och Eli.

Meyer har berättat att idén till hennes bok Twilight uppenbarades sig för henne i en dröm 2 juni 2003. Efter att hon skrivit och bearbetat verket, undertecknade hon ett kontrakt på tre böcker med bokförlaget Little, Brown and Company. På sin webbplats har Meyer avslöjat att hon planerat skriva en bok som skildrar historien i Twilight på nytt, men nu med karaktären Edward Cullen istället för Isabella Swan som berättare. Projektet går under namnet Midnight Sun. Någon har dock läckt ut halva Midnight sun på nätet, vilket ledde till att Stephenie Meyer pausade sitt skrivande och postade själv upp halva boken på sin sida. Nu har hon dock bestämt sig att, trots detta, skriva klart boken.
Sidan heter http://stepheniemeyer.com/pdf/midnightsun_partial_draft4.pdf
Det är synd att det bara är på engelska.


Kristen Stewart

Namn: Kristen Jaymes Stewart.
Född: 9/4 1990 (19 år) Los Angeles U:S:A.
Smeknamn: Kris, KStew.

Kristen är uppvuxen som dotter till TV-producenten John Stewart och författaren Jule Mann. Hennes karriär började som åttaåring, då en agent såg henne uppträda i skolans julpjäs. Kristens första roll var en statistroll i Disney-filmen "The Thirteenth year". Efter det hade hon en roll i filmen "The Flintstones in Viva Rock Vegas".

Stewarts genombrott blev i filmen Panic Room där hon spelar en diabetisk tjej vars mamma är skild. Det gick bra för filmen och hon fick bra recensioner för sin roll. Efter Stewarts framgång i "Panic Room" började hennes karriär flyta på och hon var med i många filmer, bl. a. Cold Creek Manor, Catch That Kid, Undertow och Speak.

2005 var Stewart med i filmen Zathura där hon spelar Lisa, den oansvariga storasystern till två pojkar, som driver deras hus till en yttre rymd genom att spela ett spel. Följande år spelade Kristen rollen som Maya i filmen Fierce People och två år senare spelade hon huvudrollen som Jess Solomon i filmen The Messengers. Hon fick sedan roller i filmerna In the Land of Women, Into the Wild, Jumper och What Just Happened.

Den 16 november 2007 bekräftade Summit Entertainment att Stewart skulle spela Isabella "Bella" Swan i filmen Twilight. Stewart tilldelades priset för bästa kvinnliga roll som Bella Swan. Hon fortsatte som Bella i filmen New Moon som gick på premiärer i västvärlden i november 2009. Hon kommer att spela samma roll i uppföljningarna till New Moon: Eclipse och Breaking Dawn.

Ja vi har ju sett Kristen i många hår färjer blont, brunt, svart och lite rödaktigt tror jag. Här är några bilder.

blont






rött tror jag :S

svart





i twilight blir hon ricktigt snygg

och den snyggaste på henne enligt mig brunt



 

jaa... men jag tycker att hon absolut inte passar in i hur stephanie beskriver henne i boken...

AVBRYTER

Jag avbyter min lilla "fakta om kändissar" sak och lägger in en liten nyhet om Taylor. Jag har läst att Taylor L och Taylor S har gort slut. Jag hoppas hoppas hoppas hoppas att det stämmer!!!!


Robert Pattinson

Namn: Robert Thomas Pattinson.
Född: 13 maj 1986 (23 år)
Han är 185 cm lång.
Smeknamn: Rpattz, Rob.


Robert föddes i London. Hans mor, Clare, jobbade vid en modellagentur, och hans far, Richard, importerade gamla bilar från USA. Robert gick i både Tower House School och Harrodian School. Robert har två äldre systrar, Lizzy och Victoria.

Robert Pattinson började med amatörteater. Efter ett tag testade han professionell teater och redan som tolvåring provade han på att vara modell. Sitt stora genombrott fick han med filmen Harry Potter och flammande bägaren där han spelade Cedric Diggory. Mest känd är han för filmen Twilight och rollen som vampyren Edward Cullen. Sommaren 2009 började Robert och hans medskådespelare även spela in den näst sista filmen i Twilight-serien. Eclipse planerar ha premiär den 30 juni 2010.

Robert kan spela piano, gitarr och munspel. Han spelar in och sjunger han låtarna Never Think och Let Me Sign som är med i Twilight.

Pattinson har vunnit flera priser på MTV Movie Awards och Teen Choice Awards 2009, både individuella prister och priser tillsammans med de andra skådespelarna i Twilight

Pattinson ska vara med i en film som heter Remember Me.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under Park Christmas Savings årliga undersökning om Hollywoods mest kyss-vänliga läppar vinner nämligen Robert Pattinson. Hela 54% skulle helst kyssa honnom under en mistel. Bara 17% väljer Jonny Depp, som kom på andra platts. Brad Pitt fick nöjja sig med förudmjukande 10% och en tredje platts. på fjärde platts kom Leonardo DiCaprio, medan Daniel Radcliffe (Harry Potter) kom på femte platts.                                                     

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------










jaa vad kan man säga han är ju modell...
men även en modell kan göra misstag (enligt mig)


och här är några mer rob som bebis





jaa lika sööt då.


Taylor Lautner

Webbplats: www.taylor-lautner.com (inte så jätte bra om ni frågar mig jag förstår inte ricktigt).


Taylor Lautner föddes den 11 februari 1992 i staden Michigan. Han är mest känd från Twilight där han spelar Jacob Black, som är Isabella Swans bästa vän. Taylor föddes i Grand Rapids och är son till Deborah och Daniel Lautner. Han har en lillasyster som heter Makena. Taylor är av hollänsk, tysk, fransk och indiansk härkomst.

När han var 6 år gammal så började han träna kampsport på Fabiano´s Karate School och redan efter ett år så började han vinna turneringar. Han började sedan träna med världsmästaren Mike Chat. När han var elva år gammal så blev han rankad etta i världen för NASKA Black Belt Open Forms, Musical Weapons, Traditional Weapons och Traditional Forms. Vid tolvårsåldern så hade han redan vunnit tre guldmedaljer i junior-VM i svartbälte.

Taylors kampsportsinstrktör övertalade han att gå till en audition för en roll i en Burger King reklam i Los Angeles. Även fast han inte fick rollen så gillade han skådespeleriet så mycket att han sa till sina föräldrar att han skulle försöka sig på en karriär inom det yrket. Hans familj fick pendla mellan Michigan och Kalifornien så att Taylor kunde på gå auditions. Detta var väldigt krävande för familj så när Taylor var 10 år gammal så flyttade dem till Los Angeles där han kunde ha fördelen till att satsa helt som skådespelare. I Los Angeles så blev han väldigt intresserad i sport, speciellt i football och baseball.

Taylor har med i ganska många serier och några filmer. Han var med i ”My Wife and Kids” år 2001, ”Summerland” år 2004, ”The Bernie Mac Show” år 2001 och ”The Nick and Jessica Variety Hour” år 2004. Han var även med i voice over filmer. Han spelade Youngblood i den tecknade serien ”Danny Phamtom” (klickar ni på länken så får ni höra hans voice over) år 2004 och han vad även med i två episoder av ”What's new, Scooby-Doo?” år 2002 och ”Charlie Brown”. Hans stora genombrott kom år 2005 när han var tretton år gammal. Taylor fick rollen som Shark Boy i Robert Rodrigues film ”The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D” år 2005. Efter några månader så fick han rollen som Eliot i filmen ”Cheaper by the Dozen 2” år 2005. På svenska så heter filmen Fullt hus.
Mest känd är han som Jacob Black i film-serien Twilight. Han har just blivit klar med inspelningen av New Moon och kommer i Augusti börja förbereda sig inför nästa film, Eclipse. Först var det inte säkert att Taylor skulle få spela Jacob i New Moon eftersom att Jacob är mer vältränad och längre i New Moon än i Twilight. Men Taylor var bestämd till att få vara med i de kommande filmerna, så i sex månader så tillbringade han flera timmar om dagen på gymmet. Resultatet blev fantastiskt och regissören var nöjd med honom.

Viste du detta om Taylor
*Taylors hela namn är: Taylor Daniel Lautner
*På sin fritid så gillar Taylor att spela baseball och football.
*Han brukade vara med i L.A Hip Kids som är/var en hiphop grupp i Los Angeles. Detta gjorde han när han var runt 10 år gammal.
*Han har en Maltese hund som heter Roxy.
*Fick sitt körkort år 2008
*Han är nära vän med Edi Gathegi (Laurent). Dem tränade tillsammans i gymet inför New Moon.
*Han är nära med med Kristen Stewart och Nikki Reed.
*Han är bästa vän med Alyson Stoner som han spelar med i filmen Cheaper by the Dozen 1 & 2.
*Han kom etta i Access Hollywoods Top five Hollywood Abs.
*Han är en av People Magazine's 100 most beautiful people 2009.
*Hans favorit program är American idol.
*Han älskar kinesisk och mexikansk mat.
*Hans favorit färg är babyblå.
*Han kallar sig själv "tönt" och gillar tjejer som är lite "töntiga".
























Står ni på Jacobs eller Edwards sida, jag står heeelt på Jacob jag menar TITTA PÅ HANS ÖGON och hans muskler och alting...
Men tyvär som alla vet dejtar han Taylor Swift... först Selena Gomez och nu Taylor... aja snart måste det ta slut!!!


...

Så det var allt jag har om rollfigurerna och så... Här kommer lite om personerna som spelar rollerna.

RSS 2.0