Människor

Charlie Swan
 
Billy Burke spelar Charlie Swan i Twilight. Charlie Svanen är Bella Swan far och arbetar som polis i Forks. Hans fritidsintressen inkluderar fiske med Harry Clearwater och Billy Black, samt titta på olika sport på TV. Charlie ex är Bella mor, Renée, strax efter att de båda fallen high school, och snart hade dom Bella. Renée skilde sig med Charlie och inte långt efter och flyttade till Phoenix, Arizona med Bella. Bella nämner senare att Charlie fortfarande inte riktigt har kommit över sin mor. Han blev van vid att leva ensam, förutom när Bella besökte honom i somras. När Bella fylde sjutton, flyttade hon till Forks för att leva med honom efter sin mor gifter om sig. Inledningsvis accepterar Charlie Edward som sin dotters pojkvän, men efter händelserna i New Moon skyller han på Edward för Bellas djup depression efter att han lämnat henne. Charlie är tacksam till Jakob Black för hans vänskap med Bella under denna svåra tid, och han gör det klart att han hellre vill att Bella väljer Jacob över Edward. I slutet av Eclipse, Bella och Edward är överens om att berätta Charlie om deras engagemang. I början av Breaking Dawn, går han motvilligt gått med på äktenskapet. Charlie stannar i Bellas liv efter hennes förvandling, fast han kommer att misstänka att Bella och Cullens inte är helt mänsklig, han är aldrig informerats om att de är vampyrer. Ändå är han introducerade för hans barnbarn, Renesmee, och har visat sig vara mycket fäst vid henne. I slutet av Breaking Dawn, har han och Sue Clearwater utvecklat en romantisk relation. 


Renée Dwyer
Renée Dwyer (född Higgenbotham, tidigare Renée Swan) gift Charlie Swan direkt efter gymnasiet, men hoppade med sin bebis, Bella, och skilde honom snart efter. Renée är en excentrisk, dum person som kommer modig nya saker (som hoppar fallskärm) och komma till hennes sinnen senare. Bella har alltid känt att hon var mor till deras förhållande, med att vägleda Renée borta från att göra löjliga saker, och Renée anses Bella som hennes medelålders barn. Efter Renée gifter om en mycket yngre baseballspelare, Phil Dwyer, Bella osjälviskt skickar sig att bo med sin pappa i Forks, så att Renée och Phil kan resa tillsammans. Edward beskriver Renée sinne som insiktsfulla och nästan barnsliga. I Breaking Dawn, är Bella rädd att berätta för sin mor om hennes engagemang för Edward, men Renée tror Bella vara mognare än andra ungdomar i hennes ålder och ger dem sin välsignelse. Bella säger att hon och hennes mamma ser likadana ut, men att Renée har kortare hår och skratt linier. I Twilight bor hon i Phoenix, Arizona, och i Jacksonville, Florida, i resten av serien. Efter Bella blir en vampyr har hon inte besöka sin mor, hon visste att Renée aldrig skulle anpassa sig till henne förändringar som Charlie gjorde. 


Harry Clearwater
Harry Clearwater var en äldste i Quileute stam, som avled i en hjärtattack under New Moon. Han lämnade efter sig en hustru, Sue, en dotter Lea, och en son, Seth. När Bella får veta att Jacob är en varulv, är det Harry och Billy Black som bjuder in Charlie Swan till La Push för att underhålla och skydda honom från vampyrer.


Billy Black
Billy Black är Jacob Black far, född och uppvuxen i La Push, och en äldste i Quileute stam. Han beskrivs som heavyset, med ett skrynkligt ansikte och rödbrun hud, och har svart hår och svarta ögon. Hans övriga familjemedlemmar omfatta hans två döttrar, Rachel och Rebecca, och hans avlidna fru, Sarah. Billy Black är direkt härstammar från den förra chefen för Quileute stam, Efraim Black, som var hans farfar. Bland Billy's bästa vänner i Forks är Bella Swan far, Charlie Swan. Billy, som är lam från diabetes och har rullstolsbunden, säljer sin lastbil till Charlie för att ge till Bella. I slutet av Twilight, anställde han Jacob förr att övertala Bella göra slut med Edward Cullen. Han blir en semi-specialfunktion hela resterande serien.


Tyler Crowley
Tyler Crowley är en av Bellas klasskamrater. I Twilight träffar han nästan Bella med sin van, men hon räddas av Edward. Efteråt är Tyler desperat att göra det fram till henne och bombarderar henne med konstant ursäkt och ber Bella till en skoldans med honom, som hon vägrar. Han utgår felaktigt att hon kommer att gå till sin bal med honom och talar om för resten av skolan, bara att höra från Edward att Bella kommer inte vara tillgänglig för någon annan än sig själv. Hans ständiga uppmärksamhet mot Bella orsaker Lauren, som är intresserad av honom, ta illa Bella. 


Lauren Mallory
Lauren Mallory är en silver blond, fishy-eyed student på Bella's high school. Trots att de är populära själva, blir hon svartsjuk på den uppmärksamhet som Bella får efter att hon flyttar till Forks, och hon är fientliga mot henne för resten av Twilight, New Moon och Eclipse. Hon är särskilt svartsjuk när Tyler Crowley som Lauren är kär, uppmärksammar Bella. Lauren Mallory tenderar också att tala i en ganska hånfull ton, som Bella meddelanden när hon tjuvlyssnar Lauren prata om henne.


Mike Newton
Mike Newton är en trevlig pojke som är förälskad i Bella, men Bella inte tillbaka sin kärlek. I Twilight är han beskriven som en "söt, baby-faced boy" med "noggrant" spetsade "blekt blont hår. Han krossar på Bella under raden och ofta ber henne att följa honom på dejt, men hon avböjer alltid, han har också visat sig vara ganska bitter och avundsjuk över Bella och Edward relation. I New Moon, när Mike går på bio med Jacob och Bella och försöker svårt att konkurrera med Jacob för Bella uppmärksamhet. Mike's familj äger en lokal sportaffär, som tjänar som Bella enda jobb i serien. Mike och Jessicas dejtar i skymning och är tillsammans igen i "Breaking Dawn" och på Bella och Edward bröllop, där Edward irritatedly kommentarer som "Mike's har problem med felaktiga tankar om en gift kvinna," tyder på att Mike är fortfarande dras till Bella.


Jessica Stanley
Jessica Stanley är Bellas klasskamrat och hennes första vän i Forks. Hon informerar Bella om Cullen familjen på hennes första dag i skolan. Hon värkar att vara mer intresserade av Bellas popularitet än Bella faktiska karaktär, och är ibland svartsjuk på Mike uppmärksamhet mot Bella. I ett utdrag från Midnight Sun, hör Edward att Jessicas tankar mot Bella är faktiskt ganska ohövlig, och att hon bara umgås med Bella för ta del av hennes uppmärksamhet. Jessica beskrivs som en "Chatterbox" med lockigt mörkt hår. Hon och Bella har en man ramlat i New Moon beror på Bellas depression och alltmer vårdslösa beteende på grund av Edward avresa, men deras vänskap slutar på en bra notering vid gradering under Eclipse. Jessica visas som hastigast Breaking Dawn som gäst på Bella och Edward bröllop, där hon deltar med Mike. 


Angela Weber
Angela Weber är en klasskamrat till Bellas som beskrivs som en lång, blyg, tyst och mycket snäll flicka. I ett utdrag från Midnight Sun har hon visat sig vara bland de få av Bellas nyförvärvade "vänner" som inte utnyttjar Bella vädjan till sin egen fördel. Hon har ljusbrunt hår och mjuka bruna ögon. Hon respekterar andra människors utrymme, en egenskap som uppskattas mycket av Bella och hon har ett milt sinnelag. Angela spelar en mindre roll i skymningen, men blir Bellas bästa (helt mänsklig) vän under händelserna Eclipse. Hon har en stark relation med sin pojkvän, Ben Cheney. I Breaking Dawn är hennes roll är begränsad, hennes far läser Bella och Edward är löften på deras bröllop, och hon fångster Bellas bukett.


Eric Yorkie
Eric Yorkie är en klasskamrat på Bellas som omedelbart blev intresserad av henne när hon flyttade till Forks. Han beskrivs som en "extremt hjälpsamma" schack-klubb typ, är mycket högt och har en dålig hy, och har "hår så svart som en oljefläck". Han studsar Mike's liknande intresse för Bella, och senare i skymningen, ses gå bort efter Mike blir träffad av en snöboll. Han bjuder Bella på en skoldans, men hon avböjer, och han går med Angela Weber istället. Eric är toppstudent sin examen klass. 


Emily Young
Emily Young Sam Uley fästmö och syssling till Lea och Seth Clearwater. Även dating Leah, Sam tryckt på Emily när hon besökte och började efter henne. Hon uppges ha koppar hud, korp svart hår, och tre långa vanprydande ärr löper längs höger sida av ansiktet och ner armarna som en följd av Sam gradvis till en varg för nära henne. Den vänstra sidan av hennes ansikte är oerhört vackert, så hon var före ärret. Dessa ärr dra ett av hennes ögon ner och även ryck på sidan av munnen, orsakar henne att ha en sur ut på ena sidan av ansiktet. Trots detta,verkar Emily inte vara ett dugg arg på Sam eller andra medlemmar av flocken. Bella anser att Emily är modern siffra på förpackningen, eftersom hon ofta kockar sina måltider och de känner sig väldigt bekväm och öppen i sitt hus. 


Sue Clearwater
Stämma Clearwater är änka efter Harry Clearwater, som dog i New Moon av en hjärtattack. Sue har två barn, Seth och Leah, som båda är varulvar. I Breaking Dawn, börjar Sue tillbringa mycket tid med Charlie och ibland kockar honom måltider efter Bella flyttar ut ur sitt hus. Nära slutet av Breaking Dawn, antyder Bella att Sue och Charlie är romantiskt involverade.


J. Jenks
Jason Jenks (alias Jason Scott) är en medelålders, skallighet advokat och förfalskare av juridiska dokument. Alice skickar Bella till honom när det verkar troligt att Renesmee och Jacob kommer att behöva gå på flykt för att undkomma Volturi. Jenks, har tidigare arbetat med Jasper flera gånger, har en stor rädsla för Cullen familjen på grund av Jasper tro att "vissa typer av arbetsrelationer är bättre motiverade av rädsla än av ekonomisk vinning." Bella sysselsätter Jenks att skapa födelseattest, pass och körkort för Jacob och Renesmee, och under loppet av deras förhållande börjar han börjar bli mer bekväma omkring henne än vad han är med Jasper. En hedersman, uttrycker han inledningsvis reservationer om att ge Bella handlingar hon ber om, enligt tron att hon tänker använda dem för att kidnappa Renesmee från sin far, trots hans rädsla att detta skulle kunna tjäna honom Cullen familjens straff. Bella försäkrar att så inte är fallet, och hon bestämmer sig därefter för att ta över alla förbindelser med Jenks för att bespara honom ytterligare betona att Jasper kan orsaka honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0